Lugn helg

Jag har haft en riktig soffliggarhelg! I fredags åkte vi hem till Thomas och Zandra och lagade tacos och kollade på film. Igår var vi hemma hela dagen, Daniel spelade fifa och jag pluggade. Sen på kvällen åkte vi till McDonald's och köpte mat och la oss framför en film. Idag startade vi dagen med en mysig frukost och ännu en film och nu klockan fem ska vi iväg till mamma och pappa på fika. Känner att jag snart kommer få liggsår utav allt slappande, men skönt är det! Kändes bra att ta en helg då man faktiskt inte gör något, jag är inte helt bra i halsen och Daniel har fortfarande ont i örat så detta passade oss jättebra.

Känner däremot att den här veckan kommer bli allt annat än lugn, har hur mycket som helst litteratur som jag ska ta mig igenom. Morgondagen startar med en tidig föreläsning sen hemtenta på tisdag, can't wait.

Computer bag

Hittade den här fina datorväskan på gina tricot, kan inte annat än älska den!


Föreläsning

Idag hade vi en helt galen föreläsning, föreläsaren var en skånska som pratade och skrattade jättehögt, kastade en kermaikmugg i väggen, la sig ner på golvet och skrek m.m. Vet att det låter helt crazy men intressant var det! Haha, var ingen risk att man skulle somna i alla fall. Jag är en person som gillar människor som är spontana och kan bjuda på sig själva så fler sådana föreläsningar tack!

Nu är jag hemma i lägenheten och tänkte plugga lite innan jag ska till Kumla och kolla på film med Daniel, Thomas och Zandra. Blir en lugn fredagskväll :)


Starka naglar

Jag har alltid varit en nagelbitare men nu har jag lyckats hålla mina naglar ganska långa, tyvärr har jag tunna och dåliga naglar så det blir sprickor och sedan går de av. Så idag svängde jag in på Kicks för att köpa nagelstärkare. Hittade ett från märket Miracle nails för 100:-, tycker att det var ganska dyrt för en så liten flaska så hoppas att det är en mirakelprodukt som verkligen fungerar. Jag fastnade för ett nagellack från Mavala också, i färgen London, en varm röd färg :)

 


Lägenheten

Skrev för flera veckor sen att jag skulle lägga ut bilder på hur det ser ut i lägenheten och idag har jag städat så tänkte att det blir bra att jag lägger ut bilder medans det är rent och fint :) Jag flyttade in i december och bor precis bakom universitetet i en tvåa på 40 kvm. Att den räknas som en tvåa är lite konstigt då jag har vardagsrum och kök i samma rum. Bilderna är tyvärr av sämre kvalitet eftersom jag var tvungen att förminska dom en hel del.


Nätshopping

Idag har jag beställt lite kläder från h&m, det bästa som finns en dag när man inte ens orkar gå ut för att det är fyra meter snö ute, är att klicka hem massa kläder! Blev lite andra kläder än de jag visade att jag ville ha för några dagar sen. Jag kör helt enkelt på den svarta jackan istället för den i beige, tycker den i beige var mycket finare för man ser jackans detaljer men samtidigt så är det en svår färg att matcha. Sen hittade jag även ett rosa träningslinne (ja, det är tänkt att jag ska börja träna någon gång) och en fin blus i vitt, blir fräscht till våren. Den har jag tänkt ha med ett skärp i midjan till som jag också beställde hem idag.

Tyvärr är det lång leveranstid på vissa av kläderna, så ett tips är att klicka hem kläder från h&m redan nu ifall ni vill ha dom till våren.


Räkningar

Dagen började med att jag ställt väckarklockan för att gå upp till dagens föresläsning, kände mig mycket bättre igår kväll så då tänkte jag att det kunde vara bra om jag kom iväg för att inte missa mer. Så jag gick upp och gick in i duschen, började efter några minuter må jätteilla, sådär illa som man mår sekunderna innan man ska kräkas, och ja efter några minuter kom det, hann som tur var till toalett stolen! Så nu när jag äntligen blivit av med febern och allt annat så åker jag på magsjuka. Fast frågan är om jag verkligen är magsjuk eller om det bara var något jag ätit? Kräktes bara då på morgonen men annars har jag mått ganska bra, förutom att jag sovit bort hela dagen.

Vad har jag mer gjort idag? Jo betalat räkningar! Är så kul att få pengar för att sen upptäcka att mer än hälften går till hyra m.m. Jag tror att jag måste bli mer ekonomisk fast frågan är hur, det jag lägger mest pengar på är ju faktiskt mat och äta det måste jag göra. Ja, att livet som student inte är lätt har jag insett redan efter två veckor som studerande. Men jag ska inte klaga, jag har tur som har hjälpsamma föräldrar som hjälper till med en del.

Var tänkt att mamma och Ida skulle komma hit ikväll och fika men blir inte så eftersom jag inte vill riskera att smitta dom ifall jag nu är magsjuk, så ikväll är jag helt själv med plutten. Daniel jobbar kväll och mina vänner vågar jag inte heller träffa så får bli en hemma och tv kväll!

Shoes by Nelly

Har hittat dessa skor på nelly.se- endast 349:- vardera! Ett riktigt kap, frågan är vilka av dom man ska köra på? 


The blind side

Igår såg vi filmen "the blind side", den låg etta på bio topplistan i USA i flera veckor och är baserad på en verklig historia. Väldigt rörande film om en kille som lever i fattigdom utan föräldrar och sedan får flytta in hos en rik familj där nya möjligheter öppnas. Filmen har än inte haft permiär i Sverige men finns att laddas ner, rekomenderas verkligen!



Sjuk

Nu är jag så sjuk att jag missade dagens föreläsning. Hade jättesvårt att sova inatt för att jag hade så hög feber, så idag har jag bara varit hemma hela dagen. Har därför inget roligt att skriva, förutom att jag köpt smink från Mary Kay. Daniels syster Pernilla säljer det så tänkte vara lite snäll och sponsra henne och samtidigt prova på det själv. Jag köpte en vanlig foundation och en mineral foundation + borste, får hoppas att det gör underverk med min hy. Har på senaste tiden fått mycket sämre hy, därför ska jag nu testa mineralpuder så min hy får andas lite. Tycker att det är bra prisklass på Mary Kay's produkter också :)


Middag

Idag har jag sovit ut riktigt ordentligt så nu känner jag mig utvilad. Ikväll blir det middag hos Daniels mamma så ska snabba mig nu så vi inte blir sena.


Jag och Charlie klara för middag :)

Spring at H&M

Blev en lugn hemmakväll för min del. Har hunnit kika på H&M's vårnyheter och på rean på nelly.
Dessa plagg fastnade jag för (Från H&M) Enkla och klassiska basplagg. Känns lite tidigt att beställa nu med tanke på att det bara är januari fortfarande och dessutom är skorna fortfarande slutsålda så får helt enkelt vänta ett tag till!


Study

Har de senaste två dagarna försökt ta mig igenom några hundra sidor vetenskaplig litteratur, därför har bloggandet hamnat lite åt sidan. Nu har jag lyckats dra på mig en förkyldning också, min vanliga tur!
Är väldigt olägligt eftersom jag har massor kvar att läsa och dessutom ett stort diskberg som är så illa att jag inte ens har några rena glas kvar. Ikväll blir det i alla fall film istället för vetenskapsböckerna, ska se Wallander- Skytten, bara jag och lillen. Daniel har fått öroninflammation så han ligger hemma och sover stackaren :(


Såhär har mitt köksbord sett ut senaste två dygnen, bortse från att jag är inloggad på facebook där, haha.


Har myst med Charlie emellanåt.


Nu drar det igång

Andra föreläsningen var idag, känner att den här kursen kommer bli väldigt jobbig. Är såå mycket litteratur vi ska läsa och dessutom är den inte rolig nånstans. Nu hoppas jag att mina försenade böcker från bokus dyker upp snart så man inte hamnar efter. Förresten har vi hemtenta redan tredje veckan, härlig start på terminen!

Innan föreläsningen var Alexandra här och fikade, var roligt att träffa henne eftersom hon varit bortrest i över en månad. Får hoppas att hon hälsar på mig ofta nu när jag bor i Örebro och hon pluggar här :)

Nu ska jag sätta igång med maten, Daniel kommer strax hit på middag och sen ska vi se nya wallander!


Shoes by HM

Tycker att HM har blivit riktig duktiga på skor! De här två paren är vårnyheter och redan slutsålda i de vanligaste storlekarna. Får alltså vänta och beställa när de fått nästa leverans, tror jag ska köra på de svarta i mockaimmation.


Snabba Cash

Snabba Cash som vi såg igår var extremt dålig, en stor besvikelse. Vet att filmer aldrig blir lika bra som böcker men detta var helt värdelöst, hade jag inte läst boken så hade jag antagligen inte förstått något utav filmen för allt var bara en enda röra. Rekomenderas inte att se!

Nu har jag tagit min morgonpromenad med lillen och senare idag är det dags för första föreläsningen, ska bli spännande :) dock hoppas jag inte på allt för mycket för den här första kursen vi läser, vetenskaplig baskurs, verkar inte så jätterolig.


Söndag

Igår blev det ingen bio utan lugnt hela dagen, låg hemma och kollade en hel säsong av The hills istället.  På kvällen åkte jag till Kumla till Daniel, vi var bjudna på fest hos Sibbe men kände att jag inte orkade med en tvådagars så istället blev det film.

Bio blir det i kväll istället, jag är så förväntasfull och hoppas verkligen att filmen är lika bra som boken :)

Måste bara tipsa om ett jättebra solpuder från Make up store. Jag har haft svårt att hitta ett solpuder som inte är för matt och inte heller för glittrigt utan bara sådär lagom men nu har jag äntligen gjort det. Det här bronzing pudret ger en fräsch och varm lyster samtidigt som det sitter på hela dagen. Använder själv färgen Tan- värt att testa! :)


Bronzing Powder- Make up store i färgen tan


Bra kväll

Jätterolig kväll igår! Träffade massa gamla klasskompisar som man inte sett sen stundenten så det var verkligen hur roligt som helst. Jag och Sofia dansade i stort sett hela kvällen så mina fötter känns inte som de ska idag.
Åkte hem vid ett-tiden för då kom Daniel och lilla Charlie och hämtade mig och Väl hemma blev det fyllekäk och mys :)

Vad som händer idag vet jag inte, var tänkt att vi skulle gå på premiären av filmen Snabba Cash men bion var helt fullbokad så blir lite ändrade planer. Ska höra med min kära karl när jag fått liv i honom, han ligger fortfarande och sover. Jag däremot har varit vaken sen nio imorse, vet inte vad det är med mig och alkohol men jag kan aldrig sova när jag druckit, normalt folk brukar ju decka så fort det kommer hem men jag blir som en liten duracellkanin istället. Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen väcka Daniel!


Daniel och lillen


Kåren tonight!

Okej, jag kan vara världens sämsta bloggare. Har totalt glömt bort att jag har en blogg som måste uppdateras,
slutsats = antagligen inte menat att jag ska blogga överhuvudtaget. Ska ge det här en chans till och försöka uppdatera oftare så ni mina vänner får något att läsa.

Ikväll ska jag och Sofia slå klackarna i taket på Kåren, blir premiär för det stället för vår del så får se om det är något för oss. Var tänkt att Emma skulle följa med också men stackaren har åkt på halsfluss. Innan Kåren ska vi på förfest med sektionen för samhälls-och beteendesvetenskapliga programmet, och för er som inte vet har alltså börjat studera på Örebro Universitet.

Nu ska jag börja röra mig hemåt till Örebro, är i Kumla för tillfället. Sovit här inatt och ska lämna kvar Charlie här hos Daniel som är så snäll och tar hand om honom ikväll så jag kan ha en hundfri ikväll, blir great för då slipper jag gå hem och titta till honom under kvällen :)


Charlie





Charlie i sin nya tröja :) den är helt perfekt att ha nu när det är så kallt ute.


Friday i'm in love

Idag ska jag hämta upp Zandra för att sedan åka till elgiganten och hämta min nya dammsugare som jag fått utav mamma och pappa, kan säga att den är eftertraktad då jag inte dammsugit sen jag flyttade in, för över två veckor sen. Efter det blir det fika hos mig och sen en tur på universitetet, uppdaterar senare då får ni även se Charlies tröja han fick utav Emma igår, jättefin är den och sitter alldeles utmärkt på lillen :)


Victoria Secret Fashion Show 2009










fabulous!
och ja, jag vill gärna veta vad hemligheten är?


Mysig dag

Igår kom Mirre och hennes Henke hit på fika under dagen, var riktigt länge sen vi sågs så kändes roligt att träffa henne. Däremot började jag tänka på alla man tappat kontakten med sen man slutade gymnasiet. Visst känns det lite tråkigt men det är väl först nu man inser vilka vänner som man vill ha kvar.

På kvällen kom min handyman hit och hjälpte mig att sätta upp min nya spegel och lite andra saker som inte var färdiga i lägenheten. Så fort jag fixat en ny kamerasladd så kommer det bilder här i bloggen på lägenheten.
Efter det blev jag bjuden på en mysig trerätters och bio, vi såg Avatar. Jag har lite svårt för fantasifilmer eftersom min fantasi är lika med noll men denna var sevärd i alla fall.


Nu ska jag ta en liten promenad med lillen, är så kallt ute så man får släpa Charlie efter sig för han vägrar gå.


Charlie - bilden är tagen för tre dagar sen hos mamma och pappa.
Tycker han blivit riktigt stor nu fast han är fortfarande min lilla plutt.


nytt år, nya möjligheter

någon bild på klänningen från nyår blir det inte då jag är lika rörig av mig som alltid och har lyckats slarva bort min kamerasladd. nyårsafton spenderades i vilket fall hos daniels kompis, tyvärr slutade kvällen inte lika bra men ibland måste man ta vissa beslut som känns jobbigt för stunden men som förhoppningsvis kommer kännas bra i längden.


Ikväll står mys med mina tjejer på schemat!



DALIDA,EMMA,JAG,EMELIE & SOFIA - STUDENTEN


Tusen tack Katarina för hjälp med bloggen!


RSS 2.0