TENTAPLUGG

På fredag är det dags för den största tentan vi kommer ha genom hela kursen. Det är hur mycket som helst att läsa och så mycket frågor att jag helst skulle vilja gå under jorden och sen komma upp igen efter fredag. Och det är väl lite det jag tänker göra. Nu har jag varit på Willys och laddat upp med massor med mat, godis, cola, redbull och choklad. Tänker inte lämna min lägenhet förrän på fredag och kommer nog inte blogga något heller.

På fredag kväll har jag i alla fall inflyttningsfest (en aning sent) och sen blir det strömpis eller frimis, hur jag ska hinna fixa mitt fågelbo till hår innan det är en bra fråga. Behöver både klippas och färgas! Måste alltså hinna med ett besök hos mammafrisör också. Stress, stress, stress!

MARILYN MONROE

Citatet på min header kommer från enligt mig, världens vackraste kvinna- Marilyn Monroe! Ofattbart att någon kunde vara såhär snygg under 50-talet, när plastikoperationer och makeup inte var lika utvecklat som det är idag. Nu kan ju i stort sett vem som helst göra sig snygg. Det jag egentligen vill komma fram till är att detta citat är något alla människor borde leva efter.

  • Människor i ditt liv som förändras till det sämre kan du leva utan och du kommer med all säkerhet bli lyckligare utan dem!
  • För att uppskatta något måste vi faktiskt vara med om dåliga saker. Det är tyvärr först när något dåligt händer oss som vi oftast lär oss uppskatta saker. Och om livet hela tiden flöt på bra och vi aldrig möttes av motgångar skulle vi till slut inte tycka att livet vore så bra, för det skulle ju bara bli vardag för oss. Motgångar är dessutom det som stärker oss som människor!
  • Tillit till andra människor är viktigt men jag anser att man aldrig ska lita fullt ut på någon annan förutom sig själv. Man kan aldrig förutse andra människors tankar och handlingar. Den enda person du ska ha full tillit till, är dig själv.
  • Allt i livet sker utav en anledning. Blir du dumpad av den du tror är ditt livs kärlek så kommer du antagligen träffa någon bättre. Faller en så står tusen åter! Det gäller alltid att försöka se framåt och tänka att vissa saker helt enkelt inte är menade att vara.


Make Up Store

Make up store nagellack i färgen Paula.
Denna färg är såå fin och vårig! Slutsåld i flera utav MUS butiker och det är bara februari än så länge, det säger väl allt? Detta ska jag definitivt köra på så fort snön försvinner.


UGNSBAKAD LAX


Gick iväg till gymmet efter föreläsningen så nu har jag belönt mig själv med lite god mat.
Jag smulade ner fetaost tillsammans med naturell yoghurt och massor med citronpeppar. Denna röra hade jag sedan på två laxfilér som jag sen körde in i ugnen. Till det gjorde jag också kokt potatis och hollandaisesås. Sen gjorde jag min välkända sallad som Daniel och Sofia bara älskar! Det är kruksallad tillsammans med tomat, gurka, majs, nersmulad fetaost och sen en påse knorr dressingmix "grekisk mix" och sen lite olja och vatten - voila! Snabbt och superenkelt :) Snäll som jag är bjöd jag hit Daniel på middag också, så han slipper laga mat.

 


FÖRELÄSNING

Föreläsning står på schemat idag.
Sen ska jag hem och gräva ner mig i böckerna. Kanske tar en sväng till gymmet också om jag för en gångs skull slutar vara så lat, har inte tränat sen i måndags - skärpning!


MYSIG DAG

Idag har jag haft en jättemysig dag! Först tog jag en långpromenad med Charlie, riktigt fint väder var det :)  
Sen kom Dalida förbi på fika, det blev en ganska lång fika, fyra timmar! Men vi hade en hel del att prata om. Strax efter hon gick kom mamma, Ida och mormor hit och fikade även dom. Alla ni som flyttat hemifrån vet att man får en helt annan relation till familjen när man flyttat. Blir mycket roligare att ses när man väl träffas, än vad är när man bor hemma och träffas dagligen.

Nu när dom gått är det dags för mig att sätta igång med plugget. Nästa vecka är det tentavecka och jag börjar redan få ångest.


Ida, min syster och lillen


MONDAY AT THE GYM

Gick iväg och tränade förut, och jäklar vad folk det var på gymmet! Ännu en erfarenhet man fått, att inte gå och träna på måndagskvällar. Nu är jag proppmätt och nyduschad. Sitter här med Charlie i knät, han är en riktig knähund, min lilla plutt :) Har tänkt mysa ner mig med honom nu och avnjuta ett avsnitt av The Hills innan sängen.


Rosebud Strawberry Salve

Min absoluta favorit!
Detta läppbalsam har jag använt i flera år. Det luktar helt underbart, samtidigt som det mjukar upp torra och spruckna läppar, och ger jättefin glans. Den är dessutom väldigt dryg och håller länge. Priset är ca 100:-, finns på exempelvis Kicks.


Överrörlig

Jag har nu gjort ett test som visat att jag lider av överrörlighet. Det innebär kort sagt att jag är ovanligt vig, kan vrida armbågarna och knäna i konstiga vinklar osv. För att inte drabbas av benskörhet i tidig ålder är det tydligen jätteviktigt att sitta och stå rakt och dessutom styrketräna för att få starka muskler. Så nu måste jag ta styrketräningen på allvar och verkligen sätta igång. Jag och Daniel gick iväg och tränade tillsammans igår. Han visade mig olika övningar för ryggen, axlarna och brösten som jag ska göra. Så idag ska jag försöka gå iväg själv och köra ben.

Jag har också beställt en bok som jag fick hem för några dagar sen "styrketräning för henne". Den ger tips och visar olika övningar som är anpassade just för kvinnokroppen. För vi tjejer vill ju inte få stora, biffiga muskler, utan istället slanka, fina muskler. Den är skriven av Elin Sundell, också känd från Gladiatorerna som Amber




Primer

En primer är en slags bas man grundar med innan man applicerar foundation. Den slätar ut och jämnar till hyn samtidigt som den motverkar glansiga partier och gör att din foundation håller hela dagen. Jag själv blir väldigt lätt glansig i t-zonen och då är en primer i stort sett det enda som kan rädda mig. Jag brukar börja med att rengöra ansiktet (använder cliniques tre stegs rengöring) och sedan väntar jag lite tills min ansiktskräm torkat in och sen grundar jag med primer.

Har nu ett tips till er som inte vill lägga ut så mycket pengar på smink och det är Lumenes primer, den kostar endast 130:- på kicks. Har själv testat den nyligen och tycker att den är kanonbra! Självklart kan den inte jämföras med Smashbox som enligt mig gör underverk men den är helt klart en budgetfavorit :)


Kladdkaka

Nu har jag dessutom varit duktig och gjort kladdkaka så det här blir en riktig tjockiskväll :) Ska ta ett bad med Daniel nu sen blir det melodifestivalen och mys.


Ändrade planer

Idag var det tänkt att vi skulle ner till Småland för Daniels brordotter Saga skulle döpas men tyvärr fick vi stanna hemma pga. snöovädret. Så istället har vi varit och handlat massa gott som pizza, cola, choklad och chips&dipp så nu är vi laddade för en heldag hemma. Har bestämt oss för att inte lämna lägenheten i detta snökaos, nej nu ser jag verkligen fram emot våren!


Friday, I'm in love

Idag har jag suttit på universitetet och pluggat med min seminariegrupp, i fyra timmar i streck, så nu är jag helt slut. Ska strax släpa mig till gymmet eftersom jag fuskat och inte tränat på flera dagar. Känner att jag verkligen måste ta tag i det här med träningen för jag är så otroligt lat och gör jag det inte nu kommer jag rätt som det är väga 100 kg. Efter träningen ska ta bilen iväg till Kumla där jag ska umgås med Daniel och eventuellt Emma och Cem också. Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!



Jag och Emma i förrgår.
 Glömde berätta att jag och tjejerna blev bjudna på en jättegod middag hemma hos Emma :)


Charlie spanar

Jag sitter och pluggar medan lillen spanar ut genom fönstret, han har stått och kollat på människor och bilar hur länge som helst nu, min lilla tok! haha



Renoverar

Katarina håller på och hjälper mig att fixa bloggen, är inte riktigt klart än men snart så :)

Idag ska jag fika med Eric som kommer hit i eftermiddag. Efter det blir det att ta sig till Kumla där midddag med tjejerna väntar, mysigt!


Make Up Store

Dessa två köpte jag förra veckan, hur bra som helst båda två! Nagellacket sitter länge och torkar jättesnabbt så det är verkligen värt 130:-. Cover All Mix är en concealer som täcker otroligt bra. Jag blir lätt blå under ögonen när jag inte fått tillräckligt med sömn och den här trollar verkligen bort allt!


Tillbaka till verkligheten

Nu är helgen slut och det är dags att ta tag i allt plugg, för att inte tala om all disk jag samlat på mig.

I fredags var jag som sagt hos Hanna, hade riktigt roligt. Lördagen blev lite lugnare, Sanda kom hit på kvällen och hälsade på mig, hon har varit hemma nu i helgen så var kul att träffa henne.
Och helgen avslutades med alla hjärtans dag med Daniel. Vi började dagen med att gå ner och träna tillsammans, Daniel visade mig olika slags styrkeövningar jag kan göra, vilket behövdes, känner mig verkligen helt vilsen på gymmet. Efter passet gick vi hem och duschade och gjorde oss i ordning för kvällen. Sen mötte vi Thomas, Zandra, Cem och Emma inne i stan på Hellas där vi åt middag. Efter maten åkte de andra hem och jag och Daniel knallade iväg till bion där vi såg Edge of darkness, mycket bra film tyckte jag :)

Ikväll är det träning och plugg som gäller, mindre roligt!


Hanna 19-år

Fredagen bjöd på förfest hos Sarah & Kalle och sen vidare till Kvarnkällaren där Hanna hade sin fest. Riktigt mycket folk var det så jätteroligt att träffa alla igen!












Fullt upp

Har inte bloggat på några dagar för jag haft så fullt upp. Suttit och skrivit hemtenta i två dagar och nu är den äntligen klar och inlämnad! För att uppdatera er lite så kan jag börja med att säga att jag skaffat ett gymkort på universitetets gym. Jag har inte tränat på över ett år och nu känner jag efter alldeles för mycket slappande och flera kg extra att det är dags att ta tag i träningen. Så igår tvingade jag iväg mig själv på ett step up pass och gud vad jobbigt det var! Kvällen räddades helt klart av att Daniel lagat middag till mig när jag kom hem, entrecote och potatis med rotfrukter till, jättegott var det. Sen såg vi en otroligt dålig film som båda somnade till.

Idag blir det ännu mer plugg, att det aldrig tar slut. Och till kvällen ska jag antagligen träffa Sofia och Emma.


Hemtenta

Just nu sitter jag och skriver på min hemtenta, har precis kommit igång så har en hel del kvar. Eller okej, om jag ska erkänna så sitter jag egentligen och tänker på paradise hotel finalen som är ikväll, längtar till klockan 22:00! Fast samtidigt vill jag inte att det ska vara final, för det innebär ju ett slut på programmet. Är nog inte hälsosamt att bli såhär insatt i ett program som jag är i ph, känns som att man personligen känner deltagarna och det enda jag och Sofia pratar om när vi ses är paradise hotel.

Vem tycker ni ska vinna ikväll?

RSS 2.0